• Home
  • Бившият водещ на ОТЗВУК разкри подробности за смъртта на дъщеря си

Бившият водещ на ОТЗВУК разкри подробности за смъртта на дъщеря си

Председателката на Българското египтологическо общество Деница Такева-Германова си отиде твърде рано от този свят – на 40 години, съобщиха по-рано от организацията.

Тя е дъщеря на известния телевизионен журналист Иван Такев – легендарен водещ на политическото предаване „Отзвук“ по БНТ, работил и в други телевизии, както и в БНР и радио „Свободна Европа“.

Такев, който преди години беше пресаташе на футболния ЦСКА, се прости с Деница емоционално в социалните мрежи. Постът му просълзи мрежата и за кратко време стотици изказаха съболезнования след огромната трагедия, сполетяла семейството на популярния журналист. Той публикува и множество снимки на дъщеря си.

„Моята любима Деничка-звездичка отлетя в безкрая!

Отиде си така бързо, както и живя! Казват, че Бог прибира онези свои чеда, които обича най-много, които са най-добри. А тя беше, смея да твърдя най-добрата, или една от най-добрите!

Мислех, че увлечението ти по древен Египет е мимолетно, но то се оказа твоя съдба!

На шега ти казвах, че си Хауърд Картър в пола! Дано го срешнеш някъде в небесните селения! Сигурен съм, че той като истински джентълмен леко ще ти се поклони и ще повдигне цилиндъра си! Сигурно някъде там ще срешнеш и любимите ти Гергина Тончева и Оги Радев! Съжалявам, че не съм на твоето място, и че ме изпревари.

Благодаря ти, че ме дари с две слънчеви внучки, които дано са наследили твоя талант и устременост! Няма вече кой да ми дава кураж с неговото, дядка, дядка всичко ще е наред! Лети моя звездичке!

Толкова много твои планове и мечти останаха нереализирани. За нас ти винаги ще бъдеш жива. Твоят неукротим дух и интелект винаги ще бъдат с нас! „Смъртта понякога е твърде жалка, живота-непосилно груб, а в черната прощална катафалка лежи звезда, наместо труп“! Безкрайно те обичаме!“.

Leave A Comment