• Home
  • Богат дядо отне мобилния телефон на внука си и го остави на село, а месец по-късно се върна и остана смаян

Богат дядо отне мобилния телефон на внука си и го остави на село, а месец по-късно се върна и остана смаян

Случи се така, че Василий винаги искаше син. Но злата съдба не само не му даде това, което искаше, но и отне любимата му жена след тежко боледуване. Мъжът остана сам с дъщеря си Татяна. Отначало си помисли, че детето ще има нужда от майка, че няма да може да се справи сам. Но момичето се държеше смело и нито веднъж не се оплака на баща си за нищо.

 

В семейството на Василий никога нямаше проблеми с парите. Той работеше като заместник кмет в един от малките градове, така че имаше достатъчно пари за всичко. Таня получаваше най-добрите играчки, красиви дрехи, добро образование. Тя порасна и отиде в университет. И тогава срещна Андрей и се влюби до уши в него.

Неприятна изненада

За дабро или зло Василий научи, че Таня очаква бебе от него. Въпреки че дъщерята беше уплашена от реакцията на баща си, тя съобщи цялата информация като в телевизионните новини. Василий Иванович онемя. Не можеше да разбере как неговата тиха и спокойна дъщеря може да направи такова нещо.

„Не се притеснявай татко, с Андрей ще се женим. Всичко ще бъде като хората. Детето ще се роди в брак”, едва каза Таня. „И от какво ще живеете? Аз ли да храня това дете? Да наемете жилище? Въпросите на бащата останаха без отговор, момичето сведе очи и започна да плаче. — Откога познаваш този Андрей? каза Василий с разстроен глас. „Само шест месеца “, извика Таня.

Василий беше наистина изумен, но не избухна на дъщеря си. Той се опита да обясни, че за тях е по-добре да отидат в клиника, където лекарите ще помогнат на Таня. Но момичето не искаше да ходи никъде . То се опита да убеди баща си, че Андрей наистина иска да бъде с нея. И колкото и да се съпротивляваше Василий Иванович, трябваше да се съгласи. Въпреки че опитният родител в крайна сметка се оказа прав.

Андрей се интересуваше повече от финансовата зестра , която бащата можеше да остави на Таня. Все пак е кмет и то не кой да е. Да, само Василий не бързаше да пръска пари наляво и надясно, въпреки че разбира се, те бяха повече от достатъчно. Новият съпруг на Таня беше много раздразнен и започна да излива целия си гняв върху безобидната си съпруга.

Таня беше търпелива. Кавги, крясъци, неоснователни обвинения, а след това предателство. И всичко това точно навреме за раждането на бебето. Василий подозираше, че е прав, но не искаше да влезе в душата на дъщеря си. До един ден. Докато Андрей не вдигна ръка на Таня и тя се приземи в болницата , където роди Юрочка по спешност.

Животът на Василий се промени драматично от момента, в който Юра се появи в семейството му. Много хубав човек, само дето е израснал без баща. Василий Иванович забрани на Андрей да се доближава до Таня и той се радваше само набързо да се отърве от брака . Таня пък не търсеше душа в Юра и се опитваше да му даде всичко възможно и невъзможно. Това сериозно развали детето и напрегна Василий.

Стигна се дотам, че като 15-годишен тийнейджър Юра, заедно с още няколко момчета, изпочупиха местната детска площадка. Обществеността остана шокирана, когато разбра чий внук се разхожда вечер в съмнителна компания и разбива детски площадки. Василий откачи, качи тийнейджъра в кола и го закара на село, където семейството имаше малка къща.

„Дядо, да, случайно бях там. Няма да счупя нищо. Върни ме обратно – изхленчи човекът. — Телефон — настоя Василий, — оставаш тук, докато не се научиш да цениш човешкия труд. Печелете сами храната си, както искате, няма нито стотинка, нито един картоф. Очаквам обаждания от съседи с молби за помощ . Василий никога не беше толкова ядосан, което Юра бързо усети. Момчето слезе от колата и със сълзи на очи изпрати заминаващия Василий.

Но съседите не се обадиха на Василий, въпреки че той ги предупреди за това. Помолиха ги да се обаждат веднъж седмично и да докладват как е Юра. Таня пък беше изтощена и не можеше да си намери място . Дядото, разбира се, се притесняваше, но не можеше да пречупи волята си. Само месец по-късно роднините пристигнали в селото и не разпознали дома си.

Бившият любимец на съдбата Юра се беше излекувал добре. С усмивка срещна майка си и дядо си, покани ги в къщата. Василий беше изненадан да забележи, че Юра дори има кокошки с пилета във фермата. — Откъде взе кокошките? – попита дядото. „Купих ги от съседа“.

Помагах на възрастни хора, работех почасово на полето. Така че имаме наши собствени кокошки ”, засмя се Юра.

Таня беше възхитена от това как се е променил синът й . В напълно стресови условия той не се пречупи, а се отвори по съвсем нов начин. Семейството седна на масата, момчето каза, че много се срамува от инцидента с детската площадка. И Василий се срамуваше. Защото той убеждаваше Таня да се отърве от това дете. Дядото най-накрая беше истински щастлив! Внукът му щеше порасне достоен човек.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

Leave A Comment