• Home
  • Вадете бидоните: С този трик киселото зеле никога не се разваля

Вадете бидоните: С този трик киселото зеле никога не се разваля

Mоже да имате дългогодишен опит в приготвянето на кисело зеле за зимата, но на всеки се е случвало зимнината да се развали.

Цаката на киселото зеле се крие в дребен трик и няколко прости правила, с които дори начинаещи ще се справят перфектно. В следващите редове ще ви разкрием тайната на перфектното кисело зеле.

Ако използвате нашия трик, може да ви гарантираме, че киселото зеленце, няма да се развали, а ще може да си го хапвате вкусно за коледните празници.

Според класическата рецепта на 30 килограма зеле се слага един килограм сол.

От зелките се отстраняват най-горните листенца, а в корена се правят разрези на кръст. Зелето се поставя на четвъртинки и половинки между целите глави в бидона, за да не мърдат.

Бидонът се пълни с вода, така че течността да покрие с два пръста зелките. Отгоре се поставя дървена или пластмасова преса.

Някой слагат камък или по-голям буркан с вода върху пресата, но при всички положения водата трябва да достига до ръба на бидона. Ако не спазите тази инструкция, киселото зеле ще се развали поради навлизането на въздух.

За да избегнете всички рискове, напълните голям найлонов плик с вода и го поставете върху зелките в бидона. Този малко известен трик гарантира на 100%, че киселото зеле ще стана чудно преди Коледа.

Leave A Comment