• Home
  • Вкъщи го ядем само така приготвен, а то се оказа, че това било любимата рецепта на Нети и Дони, знаят какво да хапват тези хора

Вкъщи го ядем само така приготвен, а то се оказа, че това било любимата рецепта на Нети и Дони, знаят какво да хапват тези хора

Тези пикантни патладжани по рецепта на Нети са действително много вкусни

Предлагаме ви любимата рецепта на Нети и семейството й за пикантни патладжани. Стават убийствено вкусни, а се правят повече от лесно.

Чудно вкусни пикантни патладжани и са много лесни за правене

 

Трябват ни два патладжана, една ситно нарязана люта чушка, прясна мента, но почистена от семената й, сока от един лимон, 300 грама сирене, зехтин, черен пипер и сол на вкус.

Нети говори с особена любов за тази рецепта, тъй като признава, че тя и домочадието й не могат да й устоят и си я правят повече от честичко.

 

Първо е необходимо да се нарежат патладжаните надлъжно на около десет тънки парчета.

После се намазват със зехтин и се оставят да се пекат на грил от двете страни за около две минутки.

Нарязаната люта чушка я смесваме със сока от лимона, подправяме с черния пипер и малко сол по желание и размесваме тази смес с натрошеното вече сирене.

От тази вкусна и готова вече смес поставяме върху всяко едно от парчетата патладжан, а после го навиваме на руло и го забождаме с една клечка за зъби, за да не се разпадне и развали формата му.

 

Тази вкусотия – лесна и бърза в едно време, става нещо адски апетитно и може да се поднесе, както като предястие, така и като гарнитура към основно ястие или пък за мезе.

Нети предупреждава, че дори да го оставите само за мезе, то е толкова вкусно, че друго и не ви трябва. Наложително е обаче да се запасите с по-голямо количество от подходящото питие, тъй като пикантните патладжани „изпиват“ наистина доста – особено с добра компания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Leave A Comment