• Home
  • Годеницата на убития в Бугас полицай просълзи България. Ето какво написа във Фейсбук

Годеницата на убития в Бугас полицай просълзи България. Ето какво написа във Фейсбук

Годеницата на убития в Бугас полицай просълзи България. Ето какво написа във Фейсбук

“Чакам те да се прибереш”. Това написа във Facebook годеницата на Йордан Илиев, един от убитите при катастрофата на автобус с мигранти полицай в Бургас, Светлозария Кидерова.

“Ти беше най-доброто, с което ме дари съдбата! Ти беше мой учител, моя подкрепа, мой приятел и любим! Ти ми беше всичко! Твърде добър за този гаден свят! Твърде принципен и всеотдаен. Имахме толкова мечти… Винаги ще те нося в сърцето си!”, добави тя.

Йордан Илиев загина заедно с колегата си Атанас Градев, след като опитаха да спрат автобус, превозващ нелегални имигранти.

Те са искали да помогнат на колегите си и се включват в преследването на автобус с мигранти в района на кръговото кръстовище „Трапезица” в опит да пресекат пътя му, но той буквално връхлита върху колата.

Автобусът превозваше 47 нелегални мигранти и се вряза в патрулна кола в Бургас.

В 13 часа днес в Гробищния парк Бургас изпраща двамата смели полицаи, които загинаха, изпълнявайки служебния си дълг.

Младши инспектор – старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ в сектор „Охранителна полиция“ в Първо РУ-Бургас Йордан Илиев, заедно с колегата си старши полицай Атанас Градев бяха пометени от автобус, пълен с бежанци.

Около 05:30 ч. те се включват в преследването на превозното средство, за да помогнат на колегите си. В района на кръговото кръстовище Трапезица правят опит да пресекат пътя му, но автобусът буквално връхлита патрулния автомобил. Бежанците са били 47 човека, между тях има и малки деца. Няма тежко пострадали сред тях.

Двамата бяха изключителни полицаи и искаха да израснат в системата на МВР. След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока длъжност в отдел „Криминална полиция“ заради доказани качества, само за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен героизъм. Тази нощ той изобщо не е трябвало да бъде на работа, поел е извънредно дежурство в друго отделение, в което не са достигали патрулните полицаи.

Двамата полицаи ще бъдат запомнени с професионализма и безкомпромисността си. Йордан Илиев и Атанас Градев поставяха кариерата си над всичко.

Дълбок поклон пред паметта на двама мъже на честта и пагона!

Общо петима са задържани за катастрофата на автобус с мигранти и полицейска кола в Бургас, при която тази сутрин загинаха двама млади полицаи. Това стана ясно от съобщение от пресцентъра на МВР.

Двама от арестуваните са български граждани, а останалите са сирийци.

Единият от чужденците е хванат веднага след инцидента, а другите двама – в хода на специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора и Първомай.

МВР разпространи и снимки на загиналите полицейски служители от сектор „Охранителна полиция“ в Първо РУ в Бургас – Йордан Радостинов Илиев, 31-годишен, старши полицай със 7 години стаж, и Атанас Панайотов Градев, 43-годишен, командир на отделение, с 18 години стаж в МВР.

Рано тази сутрин двамата полицаи загинаха при опит да спрат автобус, пълен с мигранти, на кръговото кръстовище „Трапезица“ в Бургас.

Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол при опит да вземе завоя наляво на кръговото кръстовище и помита както полицейската кола, така и два павилиона.

Leave A Comment