• Home
  • Голям обрат със спасителя, пребил французин в Поморие

Голям обрат със спасителя, пребил французин в Поморие

Спасителят от източния плаж в Поморие Христо Киобасанов е арестуван днес.

 

Това съобщиха на извънреден брифинг окръжният прокурор Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

 

Тази сутрин е образувано досъдебно производство, Киобасанов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, извършено с особена жестокост.

Ако бъде признат за виновен, спасителят може да получи до 3 години затвор, уточни окръжният прокурор.

 

Арестът му е удължен на 72 часа, като предстои Прокуратурата да внесе искане за постоянното му задържане.

38-годишният спасител от Поморие Христо Кюлбасанов, който преби французин заради чадър на плажа, остава в ареста, определиха районните магистрати в морския град.
Спасителят бе обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и с особена жестокост. „Моля за по-лека мярка за неотклонение“, отрони само Кюлбасанов пред съда. Магистратите обаче прецениха, че той трябва да остане в килията. Определението не е окончателно.

Разправия

Разправията станала на 24 юли на плажа в Поморие. Тогава чужденецът се настанил със семейството си близо до чадър в свободната зона на плажа. Оказало се, че чадърът е на спасителя, който този ден бил в почивка и също дошъл на плажа с фамилията си. Станал скандал между двамата мъже, след което Кюлбасанов пребил французина. От държавното обвинение вчера мотивираха искането си за задържане под стража на спасителя с множеството наранявания по главата, лицето и тялото на пострадалия. Според прокурора те са извършени „с ярост и садизъм“.

Мнение

От своя страна защитата на спасителя призова магистратите да не допускат общественото мнение да влезе в съдебната зала. В противен случай трябва масово да започнат нови арести. Защитникът  обясни, че случаят с нарязаната с макетен нож в Стара Загора Дебора косвено влияе на делото. Кюлбасанов няма предишни криминални прояви. Ако бъде пуснат обаче, можел да се укрие или да извърши друго престъпление, смятат магистратите.

Leave A Comment