• Home
  • Давам ви рецептата на баба, с която се справяше с комари и мухи: Повече няма да влязат в дома

Давам ви рецептата на баба, с която се справяше с комари и мухи: Повече няма да влязат в дома

Често именно най-малките същества са тези, които водят до големи проблеми. В този случай, става въпрос за насекомите. Своето бърмочене и кацане, те могат да нарушат нашия покой за продължително време. Прибавете към това досадните звуци, а също и болезнено ухапване, което може да предизвика оток и други алергични реакции, особено ако имате по-чувствителна кожа.

Не трябва да забравяме и разнообразието от заболявания, които могат да бъдат пренесени от напълно безобидни комари.

В продължение на векове, хората са се борили с насекомите. Всяка година се опитваме да открием универсално лекарство, което да ни помогне да се освободим от тази неприятност.

Лично аз предпочитам естествените методи. Те са тези, които наистина помагат да се избавим от досадните комари и мухи, без да навредят на околната среда. В дома на баба ми на село, винаги имаше здравец на всички прозорци. Освен че изглеждаше красиво, той имаше и приятен аромат.

Много ми хареса, но изглежда насекомите не бяха толкова възхитени от него. Те обикаляха около къщата на баба. И такова народно лекарство украсяваше всеки дом. Наскоро открих етерично масло от здравец в една аптека и реших да го пробвам.

Познатият аромат веднага ми призова спомени от детството и помогна за ефективното отблъскване на нежелани гости. Също така, се казва, че мента има същите свойства. Събирам мента и я суша през цялото лято. Но също така можете да закупите и концентрирано етерично масло от нея, продава се свободно. След това, просто добавете вода.

Аз предпочитам да приготвям разтвори и да ги поставям във флакон с пръскалка. Моят флакон побира около две чаши вода.

Към тази норма добавям 15 капки здравец и 5 капки мента (които подсилват приятния аромат).

Просто пръскам този продукт в целия дом, като обръщам специално внимание на областта около прозореца, откъдето насекомите влизат в апартамента ми. Текстилът е много абсорбиращ и задържа аромата за дълго време. Обработените по този начин завеси ще се превърнат в надеждна бариера срещу насекомите.

Между другото, по време на горещите летни дни, този метод помага и за насищане на въздуха с необходимата влага. И, разбира се, ще направи дома ми още по-приятно миришещ с ароматите от детството.

Leave A Comment