• Home
  • Домашен лек с лук: Пия го 10-15 дни и цяла година нямам проблеми с високото кръвно налягане

Домашен лек с лук: Пия го 10-15 дни и цяла година нямам проблеми с високото кръвно налягане

Лек при високо кръвно налягане – за рецептата са ви нужни лук, захар и вода!

Когато реших да използвам това народно лекарство, вече бях на силни лекарства, предписани от моя лекар. Пиех шепа хапчета, някои за закуска, други за обяд, други за след вечеря.

Благодарение на това естествено лекарство намалих всички тези лекарства само до една таблетка, която приемам сутрин.

Необходими съставки:1 литър вода500 г захар5 глави лук

Приготвяне:Кипнете 1 литър вода с 500 г захар и 5 глави лук, необелени, нарязани на четвъртинки. Оставете водата, захарта и лука да врат тихо около 20 минути.

След това дръпнете тенджерата настрана за 10 часа. Прецедете през марля и съхранявайте в стъклена бутилка в хладилника.

Употреба:Приемам по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден, 20 минути преди хранене. Това лечение продължава 10 дни, след това правя почивка от 7 дни и след това пия отново сиропа в продължение на 10 дни. След това съм спокойна през цялата година.

Ползи от лукаВсички знаят, че лукът е полезен за лечение на различни заболявания и за укрепване на организма. Лукът се използва като лекарство от древни времена. Лечебните му свойства са били известни в древен Египет, както и в древна Гърция и Римската империя.

Всеки знае, че лукът има способността да се бори с патогените. Лукът съдържа соли на калций, мед, желязо и фосфор, които са много полезни за човешкото тяло. Солите на желязото помагат за подобряване на притока на кръв, докато калциевите соли укрепват костната тъкан.

Лукът лекува редица заболявания, така че присъства в много народни средства.

Вижте още: Размножаване на лоза – подготовка и засаждане на резниците

Нашите предци са правили компрес от лук и са ги използвали за лечение на натъртвания и хематоми, докато сместа, приготвена от лук и мед, е едно от най-известните народни средства за лечение на бронхит и пневмония.

Този лек при високо кръвно налягане се приготвя лесно и същевременно е много ефективен.

Leave A Comment