• Home
  • Ето я Дебора, която обедини България, след като пострада от жестокостта на Георги Николаев

Ето я Дебора, която обедини България, след като пострада от жестокостта на Георги Николаев

Във фейсбук се появиха публикации, които показват кое е пострадалото момиче и нейното име, видя Plovdiv24.bg.

Според Невена Иванова от фондация „Добротворци“ това е Дебора Михайлова. Тя агитира хората във Варна да се съберат на шествие в подкрепа на 18-годишната девойка.

„Ето го рязаното живо момиче от Стара Загора – Дебора, която обедини цяла България! Утре, заедно, от 18ч. на площад „Независимост“ във Варна да и дадем нашата подкрепа!“, написа Иванова във фейсбук.

Нейният пост, а и не само, започна да се споделя, а всички хора изказват своята съпричастност към пострадалото момиче.

В края на миналия месец – юни, Дебора е станала жертва на посегателството от страна на бившия ѝ вече приятел – Георги Николаев Георгиев.

Освен, че я е удрял, има счупен нос, той е остригал дългата ѝ коса и я е рязал с макетно ножче 21 пъти, в следствие на което са ѝ направени 400 шева, за да може раните да зараснат по-бързо.

След деянието той е пуснат на свобода без мярка, тъй като лекарите са окачествили нараняванията като лека телесна повреда.

Момичето се затваря вкъщи и не разговаря с никого до онзи ден, когато нейната майка и близка решават да разкажат на цяла България и света за случилото се.

Като лавина цялото общество остро осъжда този безсрамен акт на жестокост и агресия. След медийния и обществен натиск извършителят е арестуван за 72 часа, а момичето разпитано отново. Действията на разследващите се възобновяват, а цяло България става съпричастна.

В понеделник в много градове на страната се организират мирни протести с знак на подкрепа, които се започват с един и същи час – 18:00 часа от съдебните палати на съответните градове.

Ето какво пишат хората:

„Дебора цяла България е с теб! Дебора е от Стара Загора! Тя е само на 18 години и обедини цяла България! Приятели, да и дадем нашата подкрепа.

На 31.07 от 18ч. Пред Съдебна Палата Стара Загора. Всички заедно за нашите деца!“

„Това е прекрасната Дебора от Стара Загора! Тя е само на 18 години и обедини цяла България зад себе си през последните часове Приятели, да и дадем нашата подкрепа. Всички ние сме на нейна страна.“

Leave A Comment