• Home
  • Защо винаги слагам гъба за чинии в барабана на пералнята – уникален битов трик

Защо винаги слагам гъба за чинии в барабана на пералнята – уникален битов трик

Защо винаги слагам гъба за чинии в барабана на пералнята – уникален битов трик

За съжаление, понякога има петна по дрехите, спалното бельо и кърпите, които могат да бъдат трудни за премахване. Не всеки артикул обаче може да се третира с белина. За щастие практичните домакини са измислили хитър начин да си помогнат ефективно за справяне с петната . Просто трябва да поставите обикновена кърпа или гъба в барабана на пералнята .

гъби за чинии

Как гъбата помага при прането

Във всеки дом могат да се намерят гъби за баня или за миене на чинии. Ако няма такива, можете да ги замените с парче дунапрен. Ако използвате гъба за съдове, първо отстранете абразивния слой от нея, тъй като той ще се разпадне при прането.

гъба за чинии

Гъбите за баня в това отношение са по-практични, тъй като по време на прането те ще събират власинки, мъх и косми от дрехите. Всъщност те ще подействат като един вид четка.

гъба за баня

Поставете гъбите (дунапрена) в барабана, преди да стартирате цикъла на пералнята. След това задайте желания режим. Когато основното пране приключи, извадете гъбите от машината. За целта, когато няма вода в барабана, спрете процеса на пране. Остава да довършите с плакнене и центрофуга.

пране от пералнята

След употреба почистете гъбите от всичко, което се е събрало върху тях, за да можете след това да ги използвате отново. Този метод е особено ефективен при пране на дънки и връхни дрехи.

Leave A Comment