• Home
  • Защо започнах да купувам с литри кола, но на никой не давам да пие у нас

Защо започнах да купувам с литри кола, но на никой не давам да пие у нас

Някои пият кока-кола в Макдоналдс, някой си мариноват пилешките крилца с нея, а аз отдавна не съм си представял да ходя в градината без кока-кола.

Както самата кола, така и бутилките, в които е, станаха спасител за мен, когато става въпрос за стимулиране растежа на растенията, защита от вредители и поддържане на градината в добро състояние.

 

Защита на растенията срещу листни въшки

Когато листната въшка започне систематично да превзема растения в градината, можете да изтичате до магазина за химически препарати за вредители или да боравите с различни биологични съединения .

Но в този случай аз залагам на още една бутилка кока-кола. Разклатете и освободете целия газ от напитката.

Добавете няколко супени лъжици течен сапун и разбъркайте, изсипете в контейнер със спрей. Напръскайте ефервесцентното средство върху малките нашественици на всеки 2 седмици. Ура, вредителите ги няма!

 

Ухапвания от насекоми

Лятото е прекрасно време, когато искате да дишате чист въздух, да готвите кебапчета, риба … Но комарите , които едва ли ще зарадват някой се превръщат в истински мъчения, могат да развалят цялата тази идилия .

В тази ситуация може да помогне кока колата по няколко начина. Първо, напитката помага за облекчаване на сърбежа и болката, които възникват от различни ухапвания: пчели, медузи, комари.

Второ, бутилките на Coca-Cola правят отлични капани за комари . Нарежете бутилката, както е показано в нашата статия и я напълнете с топла вода със захар или оставете колата.

Добавете суха мая. Дрождите, подобно на човешкото тяло, излъчват въглероден диоксид, който улавя  мухи и комари. Захарта привлича други насекоми, които могат да пречат на почивката ви като оси.

 

Компост ускорител

За подобряване структурата на почвата помага органичния тор – компост. Много собственици на градини правят специална компостна яма. За да ускорят процеса на превръщане на растителните отпадъци в тор, използвайте колата като ускорител за компост.

На помощ ще дойде спасителната героиня от днешната ни статия. Сладката кока-кола служи като добра храна за микроорганизмите, живеещи в компост. Единственото изискване е напитката да бъде освободена от въглероден диоксид.

 

Почистване на градински мебели

Ако все още имате легло на дядо с мрежест матрак, няма да е трудно да го превърнете в парче градински мебели , оригинална цветна леха или дори предмет на изкуството.

И за да се отървете от ръждата върху него, изтъркайте с парцал с кола и избършете проблемните зони. След това изсушете добре. Разбира се, можете да го приложете върху всичко, което има ръжда

 

Почистване на плочки  с мъх

Колата върши чудесна работа с почистването на мъх от стени и павета, тъй като съдържащата се в нея фосфорна киселина не само унищожава съществуващия мъх, но и предотвратява образуването на нов мъх.

котлен камък

Вече се преборихме с варовик в банята и тоалетната. И сега ще ви кажем как да освободите градинското оборудване от него. За да възстановите градинските чешми в първоначалното им състояние, дюзи за поливане и много повече, ще ви трябва кофа с топла вода, бутилка кола и малко оцет.

Накиснете инвентара за няколко часа в смес от изброените съставки. След това можете лесно да избършете от замърсената повърхност.

 

Препарат за охлюви и мравки

Ако вашата градина страда от мравки или охлюви, можете да поставите купа с кола на земята. Изненадващо, това просто устройство действа като ефективен капан. Ароматът на напитката бързо привлича всички охлюви и мравки, а фосфорната киселина, която е част от напитката, ги унищожава.

Както можете да видите, Coca-Cola продължава да ни изненадва с нестандартни начини за нейното използване. Може би тези идеи също ще ви бъдат полезни! Споделете житейските трикове със съседите си

Leave A Comment