• Home
  • Защо Кирил Петков вечеря с Лена в Солун

Защо Кирил Петков вечеря с Лена в Солун

[ad_1]


„В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор.

Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите“. Това заявиха от правителствената пресслужба, след като в публичното пространство се появиха снимки от вечеря в солунски хотел на премиера Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова.

Пътуването е осъществено с правителствен самолет. На срещата са присъствали лидерите на Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватия, а също председателят на Европейския съвет.

Процесът на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) е водещата политическа рамка за регионално сътрудничество и основната регионална платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани. Тази инициатива е стартирана от България през 1996-а година и тази година Гърция е ротационен председател на ПСЮИЕ, допълват от Министерският съвет.

Междувременно ДАНС и НСО са вдигнати на крак, за да издирят кой е автор на краткия видеоклип, запечатал премиера Кирил Петков на маса с Лена Бориславова и извънредния и пълномощен посланик на България в Гърция Валентин Порязов в 5-звездния хотел „Хаят“ в Солун.

Това е ресторант-градината на хотел „Хаят“ в Солун, където са заснети Кирил Петков и Лена Бориславова в компанията на посланика.

В петък вечерта премиерът отлетя за Солун с правителствения самолет в компанията на Бориславова, като официалната информация на правителствената пресслужба е, че той е участвал във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Видеа и снимки от тържествената вечеря обаче не удостоверяват присъствието на Петков и Бориславова на събитието.

Петък, 10 юни, 20 часа, Солун. Официална снимка на участниците в тържествената вечеря на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Кирил Петков единствен отсъства…

Напротив, вижда се, че от поканените световни лидери единствено Кирил Петков отсъства от трапезата. Според някои причината премиерът да не отиде на събитието е, че не е било предвидено място за съветничката му „и още нещо“ Лена Бориславова на трапезата. Обиденият Петков се появил чак на финала на церемонията, около 23 часа вечерта, затова го няма на нито една снимка или видео.

По-интересното обаче е, че още в петък късно вечерта, броени часове след като видеото и снимите се появяват в медиите, Кирил Петков се е обадил гневен на шефа на ДАНС Пламен Тончев с искането спешно да бъде открит авторът на видеоклипа. Подозрението на премиера и неговата съветничка и дама на трапезата Лена Бориславова е, че 6-секундното видео е било направено от бодигард на НСО, който го е препратил на „заинтересовани лица“ и така то е изтекло в медиите.

В Солун Кирил Петков е бил придружаван от четирима бодигардове на НСО. Двама от охранителите са били на съседната маса и не са изпускали от поглед компанията, така че именно те са заподозрени, че са снимали видеото. Бодигардовете са били разпитани още сутринта на следващия ден. Те категорично са отрекли да са автори на клипа. Според наш източник, ДАНС са привикали и шефа на НСО ген. Емил Тонев за разпит и обяснение. Възможно е отново да му бъде поискана оставката.

Според друга версия видеото не е направено от охранителите на НСО, а от почиващи по това време в хотела българи. В петък вечерта в „Хаят“ са били отседнали общо 11 наши сънародници, настанени в 6 стаи. Именно някой от тях е идентифицирал премиера и Лена и докато преминава покрай ресторанта в градината на хотела, е заснел беседващата компания. След това очевидно е пратил клипчето на свой приятел, заинтересован то да види бял свят.

[ad_2]

Leave A Comment