• Home
  • Известен адвокат разкри какъв кошмар го чака жестокия Георги от Стара Загора

Известен адвокат разкри какъв кошмар го чака жестокия Георги от Стара Загора

Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев също коментира казуса с нараненото в Стара Загора 18-годишно момиче. Във фейсбук той сподели мнение, въз основа на опита, който има през годините, пише Plovdiv24.bg.

Ето какво написа той в социалната мрежа:

Оказа се, че без намесата на медиите в България справедливост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като ѝ е направил 400 разреза, счупил й е носа, и обръснал главата до голо, е бил на свобода.

И чак сега, месец по-късно, след репортаж по една национална телевизия, институциите се задействаха. Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, многократно по-голяма отколкото с обикновен нож.

Това е тотален садизъм; това е изродщина – осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, не само, че е разбирал какво прави, но се е наслаждавал и забавлявал. Не знам, потресен съм.

Обаче знам от юридическата си практика на такива какво им се случва в затвора, където неминуемо ще попадне. Защото там има всякакви, но си имат свой кодекс на честта. И в него за посегналите на деца, а това 18-годишно момиче е дете, става страшно.

Страшно ли? Нещо много повече от страшно го очаква. Да не изпадам в подробности, но ще му се иска просто да не се е раждал. Но това е малка утеха за пострадалата и близките й.

И е окончателна диагноза за обществото ни, в което деградацията е повсевместна, а институциите формални.

И пак ще повторя – добре, че са медиите. Хубави, лоши – без тях няма да видим и малкото справедливост, за която отчаяно да се хванем.

Leave A Comment