• Home
  • Изправи ме на крака: Чеснова вода, по рецептата на баба Ивана. Избави ме от цял куп болести

Изправи ме на крака: Чеснова вода, по рецептата на баба Ивана. Избави ме от цял куп болести

Изправи ме на крака: Чеснова вода, по рецептата на баба Ивана

Почти всеки знае за ползите от чесъна, въпреки че най-често си спомняме за него, когато става дума за укрепване на имунитета или за борба срещу настинки. Останалите полезни свойства на чесъна са по-малко известни и това е жалко.

Само 2 скилидки от този естествен антибиотик, накиснати в чаша с топла вода, могат да ви спасят от цял куп болести. Трудно е да се повярва, но тази проста рецепта работи.
Ще ви кажем как да се възползвате напълно от лековитата напитка.

Чеснова вода

Ето как правилно да приготвите чеснова вода, при какви заболявания се ползва и при какви не.

Необходими съставки:
2-3 скилидки чесън
3 резена пресен лимон
3-4 капки зехтин
1 чаша топла вода

Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на малки парченца.
Сложете нарязания чесън в подходящ съд.
Добавете няколко парчета лимон и 3-4 капки зехтин.
Запарете за 15 минути.
Прецедете и веднага използвайте.

Възниква въпросът: защо рецептата за настойка от чесън включва именно тези два продукта? Чесън – едно от най-добрите антимикробни средства, ефективно почиства кръвоносните съдове, стомаха, изхвърля паразитите. Лимон – подхранва тялото с витамини, разтваря добре шлаката, стимулира изгарянето на мазнините, подобрява тена.

Високото съдържание на калий в лимона укрепва сърцето, оказва благоприятно въздействие върху работата на мозъка и нервната система. Невероятна е ползата от лимона за храносмилателната система. Употребата му подобрява работата на черния дроб, стимулира производството на ензими и също разрежда жлъчката.

При редовна употреба на чеснова вода, рискът от сърдечни заболявания, инфаркт и инсулт намалява. Чесновата вода помага за разреждане на кръвта, предотвратява образуването на тромби. Чесънът помага за понижаване на кръвното налягане и нормализиране на холестерола.

Ползите за здравето от ежедневната консумация на чеснова вода също включват: повишена устойчивост към инфекции, намалена болка в ставите, излекуване на черния дроб и бъбреците.

Тъй като тинктурата от чесън оказва силно въздействие върху тялото, не се препоръчва да се пие всеки ден. Пиенето на 1 чаша от тази тинктура 2 пъти седмично е достатъчно, за да се възползвате напълно от лечебната й сила.

Най-добре е да пиете чесновата вода сутрин 30 минути преди закуска. Ако понастоящем приемате лекарства за кръвосъсирване или лекарства за кръвно налягане, не консумирайте чеснова вода, без да се консултирате с лекар, тъй като намалява кръвното налягане и разрежда кръвта.

Приемането на чеснова вода бързо може да разруши натрупванията на мазнини в корема. Тя стимулира метаболизма, помага за по-бързо изгаряне на калории, потиска апетита.

Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и са достъпни през цялата година. Знаете ли, че тези плодове могат да ви спасят от настинки, диабет и дори рак.

Leave A Comment