• Home
  • Младо семейство бе на море в Ахелой и отсече: Ето защо не ходим да си трошим парите в Гърция или Турция

Младо семейство бе на море в Ахелой и отсече: Ето защо не ходим да си трошим парите в Гърция или Турция

Младо семейство бе на море в Ахелой и отсече: Ето защо не ходим да си трошим парите в Гърция или Турция

От 20 години Николай Милушев и Хубена Георгиева предпочитат да летуват на палатки сред спокойствието на родния балкан. Тази година обаче са избрали да прекарат почивката си край морето.

При това на каравана на къмпинг край Ахелой. Двамата са от Пловдив и отбелязват, че това, което най-много ги привлича в този начин на прекарване на почивката е свободата и по-близкия досег до природата, разказва БНР.

„Не си затворен както през другото време на годината в апартамент или къща. Доста по-евтино е, защото тази храна, която ние си консумираме е същата, която си ядем и вкъщи“, поясни Хубена.

Те посочиха, че в момента по Черноморието е по-скъпо, а по този начин човек не е длъжен да излиза по заведения всеки ден.

Предимството на къмпинга е, че на близо са плажът и морето. Спокойствието и липсата на много туристи там също се оказват плюс.

А защо почивка в България, а не в чужбина? Хубена Георгиева посочи, че като българи трябва да подкрепяме родния туризъм.

„В крайна сметка ние подпомагаме пак наши сънародници. Не да си харчим парите в Гърция, Турция или където и да е другаде. Въздухът е хубав, чист по морето. Морето ни е хубаво, не е толкова солено, колкото е в Гърция и Турция“, посочи жената.

„Плажът ни е хубав, няма камъни. По принцип ходихме на Емона, на къмпинг в Слънчев бряг. От 20-25 години, само че тогава ходихме с палатки. На балкан сме си всяка година“, допълни Николай Милушев.

От планините в България, любима за двамата се оказва Родопите.

„Заради въздуха, разликата в температурата. Ние сме от Пловдив и при нас лятото е около 37 -38 градуса и не може да се диша. Там е 10-12 градуса разликата. Наспиваш се, отпочиваш си. На Широка поляна предпочитаме, защото е 1500 м. – 1600 м. височина. Има язовир, борове навсякъде“, обясниха двамата.

Leave A Comment