• Home
  • Мъж пъхаше стотинки в касичката две години, всички се изненадаха от сумата, когато я счупи

Мъж пъхаше стотинки в касичката две години, всички се изненадаха от сумата, когато я счупи

Спестяването е чудесен навик, който носи много ползи за бъдещето, като например готовност за непредвидено събитие, спешна медицинска помощ или евентуална безработица. Истината е, че не всички от нас са достатъчно последователни, за да го поддържат в продължение на много дни.

Но не и за един мъж от Монтерей, Мексико, който в продължение на две години непрекъснато пълнел касичката и изненадал с резултата си целия интернет.

Именно потребителят разказа чрез серия от видеоклипове за процеса на преброяване на всички пари, които баща му е спестил в продължение на две години.
Първоначално тя била малко скептична към спестяванията на баща си, когото виждала да внася монети всеки ден.

„Той казва, че е внасял по около хиляда песос на седмица“, споменава Джес в първия от видеоклиповете, където се вижда, че касичката вече е пълна до ръба.

„Баща ми казва, че който се доближи най-много до сумата, ще получи 500 мексикански песота“, казва потребителят, отприщвайки десетки коментари, опитващи се да изчислят точната сума. Имаше и такива, които изчислиха около 100 000 MXN, като направиха умножение на 2 000 MXN на седмица в продължение на две години.’
Следващото видео показва момента, в който разбиват касичката, разкривайки, че в нея има както монети, така и много банкноти.

„Иска ми се да имам нивото на спестовност на баща ми“, изразява мнението си потребителката, докато цялото семейство се събира около пода, за да преброи това, което баща ѝ е натрупал за две години и няколко седмици.

„Това е много! Не мисля, че скоро ще приключим!“ – изразява мнението си тя в трето видео, в което се вижда как цялото семейство заедно брои парите.

„Такава воля да не харчим никакви пари!“ – добавя тя. Може да се забележи, че има и долари, и банкноти с висока номинална стойност.

След няколко часа броене те са натрупали около 250 000 мексикански песос само в банкноти, а монетите са решили да претеглят, защото преброяването им отнема много време.

В крайна сметка, след като изчислили монетите и ги прибавили към сумата в банкноти, общата сума на спестените от мъжа пари възлизала на 324 640 мексикански песос, което е приблизително 19 096 щатски долара.

Във финалната част на видеото момичето разкрива, че баща му е месар и че всички спестени пари ще бъдат използвани за закупуване на повече месо за бизнеса му.

Leave A Comment