• Home
  • Навих майка ми да пие куркума с гореща вода в продължение на 12 месеца-Това, че се подмлади беше най-малкият ефект

Навих майка ми да пие куркума с гореща вода в продължение на 12 месеца-Това, че се подмлади беше най-малкият ефект

Чудите се защо трябва да започнете деня си с чаша топла вода с куркума ? Тъй като куркумата има анти-стареещи , антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, тя е супер подправка.

Нейната активна съставка е известна като куркумин. Близо 7000 научни статии са публикувани, доказващи неговата ефективност.

10 причини да се пие топла вода с куркума всяка сутрин

Срещу възпаление

Много заболявания са резултат от хронично възпаление. Оказва се, че куркуминът има силни противовъзпалителни свойства. Бори се с възпаленията, дори по-добре от някои противовъзпалителни лекарства.

 2. Защитете вашия мозък

Изследователи са показали, че когнитивните разстройства, такива като деменция и болестта на Алцхаймер често са свързани с намалени нива на невротрофичен фактор (BDNF). Това е вид на растежен хормон. Изследователите открили, че куркуминът има благоприятен ефект върху нивата на този хормон и ефективно възстановява някои мозъчни заболявания или свързано с възрастта намаляване на функционирането на мозъка.

3.

Срещу рак

Куркуминът е невероятно мощен антиоксидант. Антиоксидантите са вещества, които защитават клетките от увреждане поради нестабилни молекули. Тези ползи са само върхът на айсберга, какво може да направи за вас куркумата.

4. Подобрява храносмилането

Според някои изследвания, използването на куркума на дневна база ще помогне в освобождаването на жлъчката, която се смята, че помага в смилането на храната.

5. Пазите сърцето

Куркуминът предотвратява съсирването на кръвта и премахва отлагания в артериите. Експертите са установили, че след три седмици на добавки с куркума, съединението куркумин значително подобрява здравето на сърцето в мъжки мишки, на които са били направени инжекции за предизвикване на автоимунно заболяване на сърцето.

6. Облекчава симптомите на артрит

Според проучване на 2012 пациенти с ревматоиден артрит , куркуминът има силна активност, подобна на диклофенак, който се използва за лечение на болка и подуване на ставите.

7. Забавя стареенето и подобрява дълголетието

Куркуминът е едно от най-мощните лечебни средства, в състава на куркумата. Свободните радикали и възпаленията се смята, че играят важна роля в стареенето и куркуминът засяга и двете.

8. Помага за защита срещу диабет тип 2

Едно изследване от 2009 г., проведено в Университета на Оубърн показва, че като на куркумата може да помогне в борбата срещу диабет тип 2.

9. Защита на черния дроб

За куркумата е установено, че е една от най-мощните храни за поддържане на здрав черен дроб, защото предпазва черния дроб от токсично увреждане и дори регенерира увредените чернодробни клетки. Куркумата също така увеличава естественото производство на жлъчката, свиване на чернодробните канали и подобряване цялостната функция на жлъчния мехур.

10. Помага за алкализиране на тялото

Куркумата е силно алкална. Известно е, че ракът расте в кисела среда, и не оцелява в нормална алкална среда.

 

Как се приготвя вода с куркума ?

Добавете една чаена лъжичка куркума с малко черен пипер в гореща вода. Смесете добре.

Куркумата ще падне на дъното на чашата, така че трябва да продължите с разбъркването на водата, докато я пиете. По този начин можете да получите всички предимства на куркумата. Трябва да се пие, докато водата е все още топла.

Leave A Comment