• Home
  • Незабавно започнете да ядете това, пипнете ли Омикрон

Незабавно започнете да ядете това, пипнете ли Омикрон

Незабавно започнете да ядете това, пипнете ли Омикрон

Щамът Омикрон се разпространява невероятно бързо в цял свят. Не причинява много тежки симптоми, особено в сравнение с други щамове, но тялото все пак се нуждае от определени продукти, за да се възстанови по-бързо.

Доктор Робърт Лахита от Кентъки говори за това какви храни трябва да бъдат включени в менюто ви.

Разбира се, според докторите, най-добрият начин да защитите тялото си е като се ваксинирате. Коронавирусът доста често причинява загуба на апетит при пациентите.

Лекарят отбеляза, че много пациенти се оплакват, че вирусът е причинил много силни болки в гърлото. Заразените с коронавирус обикновено не само изпитват затруднения да ядат, но дори и да пият вода.

Специалистът съветва в подобни ситуации да включите кисело мляко в менюто си. Продуктът е с текстура, която няма да дразни гърлото. Освен това съдържа достатъчно протеини и други полезни вещества. С тяхна помощ ще бъде възможно да се поддържа силата и да се помогне на тялото да се бори с болестта. Лекарят съветва също така да добавите банан или други плодове към киселото мляко.

Когато сте заразени с коронавирус, е много важно да пиете колкото е възможно повече течност. Ако вирусът е причинил повръщане или диария, тогава отличен вариант би била вода с електролити, която може да поддържа нормални нива на сол и калий.

Когато няма абсолютно никакъв апетит, тогава трябва да използвате специален протеинов шейк. Не всички хора губят апетита си, когато са заразени с коронавирус. Ако това не се случи, тогава диетата трябва да включва максимално количество кръстоцветни зеленчуци и особено броколи.

Лекарят препоръчва да не започвате да ядете в големи количества и е препоръчително да избягвате тези храни, които съдържат твърде много захар./Zdrave.to

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

Leave A Comment