• Home
  • Никой не купуваше апартамента до нас с години – само 30 кв.м. е. Новият съсед е архитект: така го е пипнал, че сега прилича на многостаен!

Никой не купуваше апартамента до нас с години – само 30 кв.м. е. Новият съсед е архитект: така го е пипнал, че сега прилича на многостаен!

Ако не може да се похвалите с просторен апартамент, това не означава, че интериорът на вашето скромно жилище не може да бъде обект на възхищение от страна на вашите гости. Разковничето не е в огромната жилищна площ, а в  творческия подход и вниманието към всеки детайл .

Как да превърнем малкия апартамент в атрактивен и удобен дом ? Днес ще споделим с вас поне 10 такива примера.

Правилно зониране на апартамента
10 БЕЗЦЕННИ СЪВЕТА

Премахнете излишните стени
Тази опция е печеливша в малки апартаменти – зонирането на пространството . Площта се разширява поради разрушаване на стени и комбиниране на няколко стаи в една по-голяма.

зониране на апартамента

Разделянето на стаята на зони се осъществява с помощта на различни мебели, прегради, текстил.

ремонт на малък апартамент

Използвайте цялото пространство от пода до тавана
Такава стена от рафтове ще даде много допълнително място за съхранение на различни неща. За малките апартаменти това е важно, защото всеки сантиметър се използва ефективно.

зониране на апартамента

Изглежда, че тази идея е скъпа, но всъщност работатата на дърводелеца и материалите не са толкова скъпи, колкото купуването на готови вградени мебели или шкаф.

ремонт на малък апартамент

Превърнете килера в работното място
Уютен домашен офис  може да бъде създаден в килера. Може би именно тук, работейки в пълен комфорт, ще успеете да припечелите средства за по-просторен апартамент.

 

зониране на апартамента

Прегради
За зониране на жилищното пространство  често се използват прегради . Те могат да бъдат изработени от различни материали. Стъкло, дърво, гипсокартон са най-популярните.

зониране на апартамента

Особено удачно е да поставите преградата в близост до леглото.

зониране на апартамента

Гардероб
Шкафовете са твърде тежки и скъпи. Има много интересни идеи за съхраняване на вещи .  Мобилните стелажи , комоди  и кутии са една икономична алтернатива.

зониране на апартамента

Много удачни са също  откритите системи за съхранение , които бързо и лесно можете да направите със собствените си ръце .

ремонт на малък апартамент

Изберете правилните мебели
За  дизайна на малък апартамент  е важно мебелите визуално да разширяват пространството. Сега са популярни прозрачните мебели , които перфектно изпълняват тази функция. Те са ненатрапчиви и буквално се „разтварят“ в стаята. Благодарение на това зонираните помещения не изглеждат претрупани и малки.

ремонт на малък апартамент

Скрий леглото
Мястото за спане може да се скрие зад лека завеса .

ремонт на малък апартамент

Уютно ъгълче за двама!

зониране на апартамента

Висящи градини
Висящите модули спестяват повече място за маси и рафтове, а растенията ще освежат помещението.

зониране на апартамента

Погледнете тези висящи саксии – изглеждат много стилно и оригинално.

дизайн на студио

Използване на перваза на прозореца
Не превръщайте перваза на прозореца в място, където да прашасват дрънкулки и цветя. В края на краищата, това е потенциален барплот , работно бюро , допълнителна повърхност за готвене , а ако го позволяват размерът и височината – уютен диван .

 

зониране на апартамента

Окачете телевизора
Свикнали сме да поставяме телевизора на отделен пиедестал и това е голяма грешка, особено в  интериора на малък апартамент . Монтирайте плазмата в стената или в средата на стелажа.

дизайн на студио

Създаването на интериор за малък апартамент изисква внимание към детайла и, разбира се, много от вашата любов. Споделете тези ценни трикове с приятелите си!

Leave A Comment