• Home
  • Нови разкрития за старозагорския касапин Георги Георгиев

Нови разкрития за старозагорския касапин Георги Георгиев

За побой с избити три зъба на горски служител е осъден насилникът с макетното ножче Георги Георгиев, известен вече като Георги Макетното ножче!

Душманинът, нарязал Дебора Михайлова от Стара Загора, два пъти е отговарял пред Темида за побои и е бил в полезрението на МВР още преди 2019 г. Това става ясно от съдебните актове, с които е наказан, с които „България Днес“ разполага.

Пет години преди да разгневи цяла България със случая „400 шева“, на Георги вече му се носи лоша слава в село Братя Кунчеви, където живее. Охранителят не се ползва с добро име сред местните, които го описват като конфликтна личност. Тогава се води на превантивна дейност в МВР. С Георги Макетното ножче са провеждани профилактични беседи, но това не оказва положително въздействие за промяна в поведението му, отчитат специалистите.

Първият досег на Георгиев с правосъдието е на 6 април 2019 г. На тази дата той е на работа като охранител в дискотека.

В клуба идва голяма група от лесничеи, които решават да отпразнуват Седмицата на гората на участие на фолкпевица в заведението. Около 3 ч., след като чалгаджийката си тръгва, един от горските се скарва с друг клиент на заведението и започва скандал. Охранители ги изкарват навън. Докато чака пред дискотеката, горският вижда, че част от клиентите, между които и колегите му, започват да излизат от аварийния изход. Оказва се, че това е заради бой в заведението.

Докато седи на масата си, горският Д. Т. е нападнат от трима души. Това са охранителят Георги Георгиев и двама негови авери – редник от войската и цивилен. По пътя си Георги събаря от стола човек от празнуващата компания, който пада по гръб и си наранява глезена.

Без да обръщат внимание на пострадалия, тримата се насочват директно към Д. Т. и започват едновременно да го налагат. Фраскат го с две ръце с юмруци по главата. Мъжът пада на земята и се свива с ръце над главата. След това се опитва да стане, но тримата отново го фраскат.

В този момент негов колега отвън разбира, че го бият, и влиза, за да помогне. Хваща мъжа през кръста и го вдига, но охранителите го удрят в ребрата и го изпуска. Баща и син също се включват на помощ, но гардовете нападат и тях.

„Кажете, момчета, какво е станало – ние сме тук, за да се веселим?“, пита един от роднините. Въпросът му остава без отговор. В този момент се отваря аварийният изход, част от хората са изхвърлени навън и боят приключва.

Човек от празнуващата компания се обажда на тел. 112 и на мястото пристигат патрулка и линейка. Лицето на пребития Д.Т. е покрито с кръв, цялото насинено и подуто, а горните му предни три зъба са счупени наполовина. Съдебните медици установяват кръвонасядания и отоци по главата, разкъсно-контузни рани и кръвонасядане на горната устна и частично счупване на коронките на зъби 11, 12 и 21. Според експертизата травмите на лесничея може да бъдат получени при нанасяне на удари в областта на главата и лицето с юмруци.

За побоя са събрани свидетелски показания, направени са 13 разпознавания. Горските посочват именно Георги Георгиев като един от биячите. Аверите му също са разпознати. Делото е внесено във Военния съд в Пловдив заради участието на военнослужещ в побоя. Редникът е в армията от 2017 г. и е помощник-гранатометчик в едно от военните формирования.

По случая са повдигнати обвинения, за които се предвижда до 2 г. затвор. С решение от януари 2021 г. магистратите с пагони признават тримата подсъдими за виновни за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а Георгиев и като длъжностно лице – сътрудник охрана. Понеже Георги и останалите двама са неосъждани, служителите на Темида ги освобождават от наказателна отговорност и им налагат административни санкции глоба от по 1000 лв.

В решението си съдиите отбелязват, че за деянието няма личен мотив, участниците не са се познавали, а пострадалият не е предизвикал с нищо побоя. Затова се приема, че той е извършен по хулигански подбуди, с явно пренебрежение към обществените ценности и обществото. Извършителите не зачитат правовия ред и телесната неприкосновеност, стремят се да наложат волята си по престъпен начин, коментират военните магистрати. Присъдата влиза в сила през март 2021 г.

Наказанието не трогва особено Георги Георгиев, който през февруари 2022 г. пак се проявява.

Районната прокуратура в Стара Загора го погва за нов побой – че причинил на Р. Г. лека телесна повреда. Потърпевшият се разминава с множество отоци и кръвонасядания по главата и гръба. Според обвинението престъплението отново е извършено по хулигански подбуди.

Георгиев се признава за виновен и сключва споразумение за пробация. Сделката е одобрена от съда през януари т.г. и е равносилна на влязла в сила присъда. Наказанието на бияча е за срок от 6 месеца да се подписва два пъти седмично и да се среща с пробационен служител. Той е осъден да плати на пострадалия 1600 лв. за разноски. Прекратени са претенциите за 10 бона, искът може да се разгледа в друго производство, посочва съдът.

Leave A Comment