• Home
  • Пийте вода с оцет и сода за хляб преди хранене и вижте какво ще се случи

Пийте вода с оцет и сода за хляб преди хранене и вижте какво ще се случи

Благодарение на многото и различни методи за лечение, много пациенти получават много добър резултат, без проявата на каквито и да било странични ефекти

Винаги, когато имаме здравословен проблем, веднага посягаме към лекарствата. В същото време обаче в повечето случаи те само потискат симптомите, но и не лекуват причината за това състояние.
Все пак съществува алтернатива в лицето на природната медицина. Благодарение на многото и различни методи за лечение, много пациенти получават много добър резултат, без проявата на каквито и да било странични ефекти. Пример за подобно лечение е ябълковият оцет и содата за хляб, които заедно се превръщат в мощно средство. Преди да прибегнете към тях обаче, трябва да знаете, че натуралният ябълков оцет е мътен и не трябва да е пастьоризиран, тъй като при процеса губи хранителната си стойност и лечебните си свойства.
Как да си направите лечебната смес:
Лечебната смес се състои от 6 супени лъжици ябълков оцет, 1 чаена лъжичка сода за хляб и 3 чаши топла вода, като приемът и е разделен на три пъти през деня. Сутрин на гладно, още със ставането или поне половин час, преди закуска се приема първата доза, втората доза се пие половин час, преди обяд, а третата половин час, преди вечеря. Но как и за какво може да ни бъде полезна тази лечебна смес и какви са ползите от нея?

1. Приемането на смес от ябълков оцет и сода за хляб, балансира стомашното рН, подобрява храносмилането и служи за справяне със стомашните киселини. Оцетът регулира киселиността, а содата за хляб регулира алкалността в стомашно-чревния тракт, а това спомага за балансирането на рН в тялото ни.
2. С приемането на смес от ябълков оцет и сода за хляб можете да се справите и с редица проблеми в устната кухина. Тя ще се справи с кървящите венци, лошия дъх и ще премахне натрупаната по зъбите плака.
3. Приемането на сода за хляб и ябълков оцет подпомага работата на храносмилателната система и предотвратява появата на киселини.
4. Сместа се справя с проблемите, възникнали от получилият се дисбаланс между холестерола и триглицеридите.
5. Содата и оцетът спомагат и за отвеждането на токсините от организма, натрупали се в следствие на диети или стрес.
6. Предотвратява задържането на течности и регулира нивото на вода в кръвта, като подпомага естествения лимфен дренаж.
7. Приемането на ябълков оцет и сода за хляб спомага за постигането на още по-добри резултати, при провеждането на диети за отслабване, като ни помага да се преборим с чувството на глад и помага за по-доброто усвояване на храната.
8. Чрез приема на комбинация от ябълков оцет и сода за хляб, можете да понижите нивата на артериалното налягане и да се справите с различни видове проблеми, свързани с дихателната система. Статията има информативен характер и не замества консултация с лекар или специалист-диетолог!

Leave A Comment