• Home
  • Рецептата я даде колежка от офиса: Лек срещу сто недъга! Не знам дали са сто, но излекува моя артрит и кашлицата на мъжа ми!

Рецептата я даде колежка от офиса: Лек срещу сто недъга! Не знам дали са сто, но излекува моя артрит и кашлицата на мъжа ми!

Чесновото мляко  – стар народен лек за „сто болести.“ От векове се знае, че чесънът е  естествен антибиотик , но ароматът му ни спира от ежедневната употреба. Вероятно заради това някой някога е решил да го свари в мляко.

Получило се е много добро  лекарство  без специфична миризма, което помага на организма да се справи с много болести, а не само с обикновена настинка, както обикновено се смята.

чесън ползи

Полезните свойства на мляко с чесън

Понижава  лошия холестерол , подобрява сърдечно-съдовата система.
Напитката  е добра за черния дроб , тъй като чесънът съдържа големи количества сяра, която помагат за прочистването на черния дроб и детоксикацията на организма.
Намалява възпалението и болката от артрит .
Чесънът подпомага работата на нервната система , облекчава безсъние.
Добавете в чесновото мляко щипка куркума – получава се страхотно  отхрачващо средство .
Млякото с чесън  лекува безплодие  както при мъже, така и при жени. В допълнение, млякото с чесън е народен лек за импотентност.

чесново мляко

Как се приготвя чесново мляко

СЪСТАВКИ:

500 мл прясно мляко
10 скилидки чесън
2 ч.л. захар
250 мл вода

ПРИГОТВЯНЕ:

Чесънът се почиства и счуква или смила.
Водата се смесва с млякото и сместа се загрява. Когато течността започне да ври, добавете чесъна, намалете огъня на слаб.
Варете сместа в продължение на 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете захарта.

Пийте чесновото мляко 2 пъти на ден, независимо от храненията.

мляко с чесън при настинки

Въпреки, че чесновото мляко е естествен продукт, в някои случаи е необходимо да се откажете от него. Средството е  противопоказно  при диабет, остри стомашно-чревни заболявания и при понижено кръвно налягане. Също така чесновото мляко не се препоръчва да се пие от кърмещи майки.

Leave A Comment