• Home
  • Синоптикът Петър Янков: ето кога пада първият сняг!

Синоптикът Петър Янков: ето кога пада първият сняг!

Днес синоптикът Петър Янков разкри:

Захлаждане в дългосрочен план се очаква около 7 ноември. „Прогнозите сочат около 0 градуса на 1500 м, в населените места около 10-15 градуса, в планините – отрицателни.

 Може да завали и мокър сняг”. 

Той обаче уточни, че няма да се задържи тази снежна покривка, а бързо ще се топи. Според Янков в дългосрочен план се очаква валежен декември. По-топли ще бъдат януари и февруари, каза синоптикът.

Засега времето остава слънчево и сравнително топло, а на 29 октомври отново предстои да си върнем часовниците с един час назад и да сменим лятното часове време със зимно. „България се намира в периферията на по-активни атмосферни процеси югоизточно. През следващите дни ще има малко повече слънце – в петък и събота, но следобед ще се заоблачи и ще превали през нощта слабо в северните и източните райони. В неделя ще има повече слънце над западните части от страната. В следобедните часове над Стара планина може да превали. Температурите ще са между 21 и 27 градуса“, прогнозира Петър Янков.

„Специално за метеорологията е добре да бъдем в стандартното време, в което сме свикнали. Лятното часово време малко изменя нашите преценки за минимални и максимални температури“, коментира още той.

Синоптикът прогнозира, че началото на новата седмица ще стартира със слънце, но от сряда започва да се заоблачава. Очакват се и чести валежи, които ще продължат до неделя. Температурите ще са между 19 и 24 градуса.

 

Leave A Comment