• Home
  • Събота, 11 юни е Черешовата Задушница: ТРИ неща, които задължително трябва да направите в този ден!

Събота, 11 юни е Черешовата Задушница: ТРИ неща, които задължително трябва да направите в този ден!

[ad_1]

В почти всички православни църкви ще се проведе панихида. На тази панихида се носят продукти, които след това ще бъдат раздадени на тези, които трябва да помнят починалите.

Съществува поверието, че жени, които са имали аборти или мъртви деца на задушница трябва да донесат в църквата ябълки в памет на починалите деца. Трябва да има толкова ябълки, колкото има мъртви или абортирани деца.

Разбира се, необходимо е да се представи бележка за възпоменанието на починалите роднини и приятели в храма.

На второ място, в събота можете да посетите гробището и да се по​​молите на гробовете на починалите близки.

Посещението на гробището обаче не се счита за задължително. Най-важното е да се молите за починалите. Така ще направите нещо важно за душата на починалия човек.

Ако по време на живота си човека не е бил много добър или ако сте били в конфликт с починалия, тогава трябва да се молите с двойно по-голяма сила и смирение.

Трето, на този ден е прието да почетем всички мъртви роднини и приятели на семейна вечеря. Те трябва да се спомнят само с доброто!

На Черешова задушница Господ прибира душите на мъртвите – 5 важни ритуала, които трябва да спазите: Наближава една от трите големи задушници през годината – Черешовата. Според църковния календар тя с…Jun 9 2022vijti.com[ad_2]

Leave A Comment