• Home
  • Такова чудо като това, станало на плажа в Приморско, не се бе случвало

Такова чудо като това, станало на плажа в Приморско, не се бе случвало

Спасител от Северния плаж в Приморско измисли начин как да спаси туристите от самите тях. За да не влизат в бурното августовско море, той постави флагове, забити на първа линия – точно на брега, където се разбиват вълните, и ги върза с въже един за друг, създавайки своеобразна ограда. 

Това действа на психиката на повечето хора по такъв начин, по какъвто действат и полицейските бариери и допълнително затвърждават забраната да се влиза във водата, уточнява Флагман.бг.

Може да звучи крайно, но мярката е необходима. Само за последните 2 дни общият брой на удавени по Южното Черноморие достигна до седем. От началото на август пък черната статистика е потресаваща – общо над 30.

Вълните днес и до края на седмицата няма да стават по-ниски. Прогнозата за времето на синоптиците показва, че вятърът ще запази скоростта си до средата на седмицата.

Това, въпреки приятните температури на въздуха, ще направи почти невъзможно къпането в Черно море без риск. Вълнението на морето се измерва към момента към 3-4 бала и тези стойности ще се запазят в идните дни.

За пореден път повтаряме предупреждението и на властите, и на експертите – НЕ ВЛИЗАЙТЕ В МОРЕТО!

Leave A Comment