• Home
  • Ученици и родители си скубят косите след тази новина:

Ученици и родители си скубят косите след тази новина:

Няма ученик, който да не е извинявал отсъствията си с бележка от лекаря . А често пъти се прибягва и до фалшиви такива (може и вие да сте го правили като деца), за да може натрупаните отсъствия да бъдат „изчистени“.

Да не говорим, че всички сме чували случаи, в които безценните листчета се търгуват „на черно“. Е, тази романтика вече окончателно става в миналото. Решено е!

Медицинската бележка за учениците става електронна още от тази учебна година, съобщи министър-председателят Николай Денков. Това стана ясно от отговорите му на въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

Стоп

Досега учениците задължително носеха в училище хартиена медицинска бележка, след като са отсъствали от часовете заради боледуване.

Денков посочи, че често се правят злоупотреби с медицинските бележки и че след като те влязат в електронния регистър, това вече няма да бъде възможно.

Работи се за ускоряване на електронизацията на процесите в здравеопазването, което да спре източването на пари, като случая в Пловдив.
„Ако някой от ваше име напише здравна услуга, ще получите съобщение. Няколко медийни разследвания показаха това? Да, ще се изсветлят практики, които гълтат пари“, заяви премиерът.

Leave A Comment