• Home
  • Цял живот съм пържила рибата неправилно, докато свекървата не ми разкри как се прави

Цял живот съм пържила рибата неправилно, докато свекървата не ми разкри как се прави

„Съпругът ми е рибар и често ни радва с богатия си улов. Аз пък, на свой ред, бързо я хвърлям в тигана и събирам всички около масата за поредната вкусна вечеря.

Винаги съм пържила рибата по един и същи начин, който съм научила от мама. Нагрявам тигана, добавям олио, подреждам рибата и започвам да пържа.

Между другото, никога не съм се замисляла, че може да се прави по някакъв друг начин. Докато един път свекърва ми не ме погледна укорително, докато гледаше какво правя. И реши да сподели своята малка тайна за приготвянето на вкусна и апетитна пържена рибка.

„След като изчистим рибата и махнем всички вътрешности, трябва да направим няколко диагонални разреза на трупа. Това се прави, за да омекнат костите при пържене“, каза тя.

„А за да не мирише на тиня и месото да не е жилаво, е препоръчително да добавиш и малко лимонов сок към подправките.

Натрий добре рибата с подправки, а след това попий влагата с хартиена кърпа. Ако излишната влага не се отстрани, рибата може да се разпадне по време на пържене“, добави тя.

„Ако ще панираш голяма рижа, е добре предварително да я осолиш. За малките риби добавяш солта към панировката.

Самата панировка трябва да е от брашно и галета, в съотношение 1:1“, продължи със съветите си свекървата.

„И не на последно място, рибата се пържи само в тиган с дебели стени. Първо загряваш добре олиото, докато не започне да цвърчи, и чак след това слагаш рибата. Ако това не го направиш, рибата ще стане на каша!“, сподели тя.

Реших да се възползвам от съветите й и наистина – с ръка на сърцето признавам, че по-вкусна рибка не бях яла!“, посочва в заключение читателката ни.

Leave A Comment