• Home
  • Ето защо учените ви призовават – никога не оправяйте леглото си сутрин!

Ето защо учените ви призовават – никога не оправяйте леглото си сутрин!

Ето защо учените ви призовават – никога не оправяйте леглото си сутрин!

Повечето хора са научени да оправят леглото си след събуждане и преди началото на деня си. Въпреки това, учените сега твърдят, че тази ежедневна практика е действително много нездравословна

Всичко се свежда до милионите невидими акари, които живеят в нашите легла.

Тези същества се хранят с мъртвите кожни люспи, които падат от телата ни и остават в нашите легла. Това прави матраци, одеяла, чаршафи, възглавници и всичко друго от леглото ни, идеалното място за развъждане на микроскопичните същества.

Когато спим леглото поема влагата от продължителния контакт с тялото, което позволява на акарите да оцелеят и да се възпроизвеждат.

Учените препоръчват един лесен и ефективен начин за ограничаване на броя акари в леглото ни; оставете го неоправено. Д-р Стивън Претлов говори пред Би Би Си и обясни: „Ние знаем, че акарите могат да оцелеят само чрез приемане на вода от атмосферата с помощта на малки жлези от външната страна на тялото им. Нещо толкова просто като да оставите леглото неоправено през деня може да отстрани влагата от чаршафите и матрака, така акарите ще се дехидратират и в крайна сметка умират. „

По-малко прах, по-малко акари, което води до по-добро здраве, тъй като те често причиняват алергии и астма, от която много хора страдат в днешно време.

Плюс това, кой иска да сподели леглото си, мястото на уют и топлина, с милиони откачени малки буболечки?

Leave A Comment