• Home
  • Запишете рецептата, преди да сте я изгубили-Това е истинското месо, което баба ми пращаше, докато учех!

Запишете рецептата, преди да сте я изгубили-Това е истинското месо, което баба ми пращаше, докато учех!

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Наскоро ви се дояде месо и не знаете какво става? Вероятно тялото има липса на витамини или микроелементи. Или може би просто пропуснахте домашно приготвеното месо, в една от рецептите, които ви предлагаме.

Рецепта за домашно приготвено месо
Мисля, че почти всеки вече е забравил какво вкусно ястие трябва да опита, защото това, което се продава в магазините, е трудно да се нарече месо.

Не е трудно да си направите месо в буркани.

За това не е необходимо специално оборудване, но са необходими само печка и стъклени буркани с капацитет от 0,5 или 0,7 литра.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

За да направите ястието вкусно, е важно да вземете най-прясното, постно месо. Съставът му може да бъде леко „разреден“ с разтопена свинска мас, но само умерено. Това ще увеличи продължителността на съхранение и още повече ще насити вкуса.

СЪСТАВКИТЕ

1 кг месо
0,5 кг мас
1 с. л. сол
1-2 дафинови листа на буркан
5-6 зърна черен пипер на буркан
черен смлян пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

За начало, измийте добре месото под течаща вода и го избършете с хартиени салфетки.

Изрежете месото от кожата (ако има такова) и го нарежете на парчета с ширина 6-7 см. Поставете ги в дълбока купа, добавете сол и смлян пипер на вкус.

 

 

Много внимателно смесете всичко, така че всяко парче да получи част  сол и черен пипер, да го покрие и оставяте месото за един час, за да се маринова.

Стъклените буркани са важни за правилното подготовка. За да направите това, трябва да се изплакнат и след това да се стерилизират. Можете да стерилизирате бурканите за съхранение по много начини, например, поставете чист, сух буркан в микровълновата фурна за 3 минути.

В дъното на всеки буркан поставете 1-2 дафинови листа, сладък пипер, след това не слагайте месото плътно.

 

 

Нивото на месото трябва да бъде някъде 2-3 см под ръба на буркана, така че съдържанието да не прелива.

Загрейте маста на слаб огън и изсипете върху месото.

За да се застраховате, отдолу във фурната, поставете тава и излейте малко вода. Бурканите се затварят с капачки.

 

Загрейте фурната до 250 градуса. Когато месото заври, намалете температурата на 150 градуса и оставете за 3 часа. Месото трябва да бъде готово.

Вземете бурканите (не забравяйте, че те са горещи). Поставете ги с капачките надолу и ги увийте с кърпа, докато се охладят.

 

Най-вкусното месо в буркани е готово!

Приготвено така, месото се съхранява в хладилника до шест месеца. И колко вкусно е, просто няма думи. Може да се добави към всяко ястие, както и да вземете буркан с вас, като отивате някъде.

Месните продукти, произведени със собствените ръце, се различават от закупените. В състава им няма да намерите никакви подобрители на вкуса, консерванти или оцветители. Сега знаете как да готвите домашно месо.

Leave A Comment