• Home
  • Защо започнах да слагам по 1 лъжица сол в тоалетната и се родих направо

Защо започнах да слагам по 1 лъжица сол в тоалетната и се родих направо

[ad_1]

Защо започнах да слагам по 1 лъжица сол в тоалетната и се родих направо


Запушената тоалетна е досаден проблем, с който всеки се сблъсква от време на време. Но не всеки знае как бързо и лесно да изчисти запушената  тоалетна . Въпреки че такива методи вече са измислени и успешно тествани

А днес редакторите ни ще споделят необичаен лайфхак , който е само с обикновена сол. И този метод, колкото и нелепо да изглежда, наистина работи. Да, и е тестван от повече от едно поколение.

КАК ДА ПРЕМАХНЕТЕ ЗАПУШВАНЕ В ТОАЛЕТНАТА

„Имам най-лошата непоносимост към домакинските химикали. Ето защо, когато живеех в стар апартамент под наем (с не по-малко стари тръби), не знаех как да премахна запушването в канализацията. Тогава се обърнах за съвет към съседката ми баба, като по пътя ми обясних, че миризмата в тоалетната е доста неприятна “, пише Анастасия.

„Бях доста изненадана, когато баба ми съвсем сериозно ме посъветва да сипвам чаша сол в тоалетната всеки ден. Да посолиш тоалетната? Сериозно? Но тя настоя и аз нямах друг избор, освен да опитам този странен метод.

В резултат на това изсипах цяла чаша едра сол в тоалетната чиния и налях 2-3 литра гореща вода (директно в канала). Изчаках около половин час, след което налях още няколко литра вода отгоре. След това изплакнете водата няколко пъти. И бях много доволна, че методът на баба работи!

За мен беше откритие, че солта е толкова универсален помощник. Този прост продукт се справя с влагата и премахва неприятните миризми, премахва мазнините и предотвратява появата на различни вредители. Достъпен удобен инструмент, който почиства дори най-мръсните места…

Разбира се, не сипвам чаша сол в тоалетната всеки ден. Реших, че една супена лъжица е достатъчна, защото и това се оказа достатъчно за профилактика. И около веднъж месечно правеше онова много голямо почистване, за което вече беше разказала.

Солта все още ми помага в онези случаи, когато трябва да почистя мивката. И отново една супена лъжица е достатъчна. И ако има запушване в мивката, тогава смесвам сол с оцет, изсипвам го в мивката и го оставям за един час. Работи! Ще се радвам, ако тези малки трикове помогнат на някого “, завърши жената.

Бих искал да благодаря на Анастасия за този оригинален начин (а също и за желанието да помагам на други хора). Отбелязваме също, че при почистване на порцеланови и фаянсови тоалетни чинии трябва да се внимава, защото този материал може лесно да се повреди с вряла вода.

Следователно няма да е излишно да се запознаете с други методи , за които вече говорихме по-рано. Въоръжете се с тази полезна информация, за да знаете винаги как да премахнете запушване в тоалетната , дори ако нямате под ръка необходимите домакински химикали (или ако не искате да ги използвате).

 

Също така споделете вашите мисли за това в коментарите.

[ad_2]

Leave A Comment