• Home
  • Не мога да пазя диета – умирам за сладко! Жива да е кумата, че ме научи: откакто го пия, не се сещам за шоколад и бонбони

Не мога да пазя диета – умирам за сладко! Жива да е кумата, че ме научи: откакто го пия, не се сещам за шоколад и бонбони

Не мога да пазя диета – умирам за сладко! Жива да е кумата, че ме научи: откакто го пия, не се сещам за шоколад и бонбони

Нищо не е по-вдъхновяващо от парче плодов пай, шоколадова торта или бисквитки с чай. Не е чудно, че отказването от сладкото е сериозно предизвикателство за повечето.

Затова днес решихме да ви покажем как да се откажете от сладкото без много усилия.

Сусамово мляко
сусамово мляко
Много често гладът за сладкиши не е без причина. В допълнение към личните навици на хранене, на желанието да се яде нещо с високо съдържание на глюкоза може да повлияе и недостигът на калций и магнезий . Особено много са привлечени от бонбони и сладкиши за тези, които са на диета.

Отслабеното тяло е много по-податливо на изкушения. Получавайки по-малко енергия, то изисква повече глюкоза. Първо, тя се абсорбира доста бързо. На второ място, тя действа като енергийна бомба. Със сладкото може да се преборим със загубата на сила, но ефектът е много краткотраен.

сладкиши
И така, как да се откажем от сладкото ? Просто използвайте сусам ! Безценната полза от сусама е във високото му съдържание на калций, магнезий, витамини А, Е, С и група Б. Той е висококалоричен, така че дава на тялото ви енергията, от която се нуждае, но без това да се отразява на теглото. Остава само да се научите да го използвате правилно. Пригответе си сусамово мляко !

сусамово мляко
ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

100 гр.
суров сусам

2 ч.л. мед
1 л вода
Накиснете семената сусам във вода за една нощ. На сутринта измийте, изсипете ги в блендер, добавете чаша вода, мед и смелете зрънцата. След това добавете останалата вода и разбийе всичко в блендера. Медът се използва като подсладител, така че е абсолютно не е необходим, но пък е полезен.

сусамово мляко
Така получавате литър отлично сусамово мляко. Трябва да се приема по чаша сутрин, преди хранене. Неестествената жажда за сладкиши ще изчезне след няколко дни, а с нея и слабостта. Хубавото на сусама е, че с него калцият се усвоява много по-добре и по-бързо, отколкото ако го приемате в чист вид.

сусамово мляко
В допълнение към укрепването на костите ще получите необходимите витамини, ще имате здрави нокти и коса . Друга полезна придобивка са повечето антиоксиданти, които предпазват от стареене и намаляват риска от рак .

Не забравяйте, че печеният сусам напълно губи своите полезни свойства Сусамовото мляко може да се използва при приготвянето на печива или като основа за шейкове. Споделете тази полезна информация с близки и приятели!

Leave A Comment