• Home
  • Семейство не можеше да има деца, но подарък от покойния баща преобърна живота й

Семейство не можеше да има деца, но подарък от покойния баща преобърна живота й

Семейство не можеше да има деца, но подарък от покойния баща преобърна живота й

В продължение на години млади съпрузи от Ирландия опитвали да се сдобият с дете, но за съжаление всичките им усилия били напразни. А когато вече се били примирили с факта, че никога няма да станат родители, чудото станало. 

А младата жена до ден днешен не спира да благодари на покойния си баща, защото е убедена, че благодарение на него е станала майка. 

Пет години Кли Макбратни и мъжът й Анди от Белфаст отчаяно се опитвали да станат родители.

По естествен път нещата обаче не се получавали, пише The Metro. 

През 2015 г. съпрузите си направили изследвания и разбрали, че Кли има само един функциониращ яйчник, а Анди – много малко сперматозоиди. Единственият начин да се сдобият с дете бил изкуственото оплождане. 

Кли и Анди събрали пари и извършили процедурата. Опитът обаче се увенчал с неуспех. През юни 2016 г. повторили, но резултатът бил още по-лош от предишния. 

„Този път произведох само една жизнена яйцеклетка и не можах да се отърва от усещането, че всичко е срещу нас. Бременността така и не идваше“, спомня си младата жена. 

През февруари 2017 г. те отново преминали през вече познатия процес на изкуствено оплождане. За съжаление, и третият път се оказал неуспешен. Нито усилията на лекарите, нито финансовите инвестиции помогнали на ирландците да сбъднат мечтата си и да се сдобият с дете.

Семейството изчерпало всичките си финанси и се наложило да преустанови с опитите си и да се откаже от мечтата си. 

Няколко месец по-късно в семейството на Кли се случила нова трагедия, която обаче положила началото на прекрасна промяна. Татко й се разболял от рак на гърлото и починал.

Преди да си отиде от този свят, той оставил на дъщеря си внушителна сума, която била достатъчна за нов опит за инвитро оплождане. 

През февруари 2018 г. лекарите оплодили пет от яйцеклетките на младата жена: три – с донорска сперма и две – със спермата на съпруга й. А малко по-късно установили, че ембрионът, оплоден със спермата на Анди, е най-жизнеспособният. 

Този път след страшно двуседмично очакване на новини Кли най-накрая разбрала, че е бременна. 

„Направих си три теста, защото не можех да повярвам на очите си. Беше потресаващо, бяхме толкова щастливи“, разказва Кли. 

Тя е убедена, че именно покойният й баща е помогнал чудото да се случи. 

„Определено смятам, че баща ми изигра голяма роля в този опит, където и да се намира. Не съм религиозна, но начинът, по който всичко си дойде на мястото, направо ме порази.

Преди татко да умре, ми каза, че ще направи всичко възможно, за да имаме дете. И спази обещанието си“, казва още щастливата ирландка. 

Още  през октомври 2018 г. Кли ражда момченце на Джеси. Бебето е извадено с помощта на цезарово сечение.

„Зная, че всички казват така, но това е наистина фантастично. Той е най-великолепното момче на света. Благодарение на щедростта на моя прекрасен татко аз станах майка. Всеки път, когато гледам Джеси, се гордея с баща си“, добавя младата майка. 

Leave A Comment