• Home
  • Слави хвърли бомба. Разкри истината за БНБ и защо не говори с Петков

Слави хвърли бомба. Разкри истината за БНБ и защо не говори с Петков

[ad_1]

Слави хвърли бомба. Разкри истината за БНБ и защо не говори с Петков


Истинска бомба в ефира на Дарик радио хвърли лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов. Той разкри как точно премиерът Кирил Петков е отхвърлил кандидатурата на шефа на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански за гуверньор на БНБ.

Това, което се случи с БНБ, беше отвратително. Познавам Каримански, той беше отговорен за два бюджета. Знам какъв специалист е и всичко това, което се изля срещу него, е просто отвратително. При Петър Илиев имаше за какво да се хванат, а за Каримански нямаше нищо, нямаше за какво да се закачат. Така и не разбрах защо министър-председателят се държеше така, каза Трифонов. И разказа последния си разговор с Кирил Петков.

Той ми се обади вечерта в 23 ч. и ми каза: Ние сме се събрали с коалиционните партньори да обсъдим кандидатурата на БНБ, започна разказа си Трифонов. И продължи: „Аз му казах, че се съм поканен. Петков ми отговори, че ще ме пусне на спикърфон. Казах му да не го прави, но той въпреки това ме пусна на спикърфон.”.

Тогава заяви: Добре, колеги, преди да коментираме БНБ, вас не ви ли притеснява факта, че Кирил Петков арестува Бойко Борисов без да ви предупреди и без да ме предупреди и мен. Толкова важен ход, който е в състояние да причини вреди, ако не е по закон, е от огромно значение. Ние сме партньори. Ние не сме слуги. Ние сме равноправни партньори. Това не ви ли притеснява? Те нищо не казаха. А Кирил Петков каза „ще изключа спикърфона и ще се върна на личен разговор”, продължи разказа си Слави Трифонов.

Когато се върна на личен разговор, Кирил Петков ми каза:  „Виж, нека който и да е, да стане шеф на БНБ, само  да не е Каримански. Казах му, че това звучи нелепо. Но той пак заяви – който и да е, само не Каримански”, разкри още Слави Трифонов.

Те още в началото на коалицията казаха, че ще търсим хора, а не места за хората. Припомних го на Кирил Петков и му заявих: Кажи ми защо – имаш нещо за Каримански, което знаеш, а аз не знам, ти имаш на разположение служби, ДАНС, кажи ми какво имаш и веднага ще се съглася. Той отговори: Не, нямам нищо,  не го харесвам. Казах му, че и аз много хора не харесвам, но това не е аргумент, продължи Трифонов.

Тогава Кирил Петков каза: Защото Каримански е леке. Казах: Я, пак. А той: Каримански е леке. Тогава заявих: Ще ти кажа две неща. Първото е, че който няма доводи, говори с квалификации. И второто е, че за последен път разговаряме. Повече не сме говорили, обяви Трифонов. И коментира: „Един министър-председател не може да се държи така.”.

 

[ad_2]

Leave A Comment