• Home
  • 1 кора от банан и край на всички мравки и листни въшки в градината

1 кора от банан и край на всички мравки и листни въшки в градината

1 кора от банан и край на всички мравки и листни въшки в градината

Изглежда, че мравките са безвредни насекоми, дори полезни, защото са санитари в гората. Всичко се променя драстично, когато на вашия парцел или градина се появят цели колонии от тези лакомници. Основният източник на храна за тях са листните въшки. Мравките създават цели ферми, за да ги отглеждат. И всичко това се случва във вашата градина. Трудно е да се справим с високо организирани насекоми. Но банановата кора ще ви спаси от мравките .

Налични са много различни химикали, много от които могат да донесат повече вреда, отколкото полза. И не всички народни методи дават резултат. Но обикновеният банан се справя с проблема веднъж или два пъти. Поради някои особености на живота на мравките, той ще се превърне в смъртоносно оръжие в тази трудна борба.

Как банановата кора помага да се отървете от мравките

 

Дълбоко под земята, в сърцето на колонията, има гнездо. В него седи кралица мравка , която дава живот на нови работещи индивиди. Женската не се издига на повърхността; други мравки я хранят. Това ще използваме.

Берете зрелите плодове, които вече имат тъмни петна. Тези банани са сладки и по-привлекателни за насекомите. Обелете плода(можете да ядете пулпата), ние се нуждаем само от кората.

В допълнение към банановата кора пригответе 0,5 литра топла вода и 10 г борна киселина. Смесете киселина с вода и потопете кората в получения разтвор. Оставете го да престои няколко часа.

Когато лакомството е наситено с киселина, разстелете го под храстите и по всички пътища за насекоми. Те няма да могат да устоят на подобна находка и ще я занесат на своята кралица. Дори след като опитат банана, мравките няма да умрат веднага.

Постепенно борната киселина ще се натрупва в тялото им и скоро ще умрат. Това важи и за повечето работнички мравки. И без нови индивиди колонията ще се разпадне. Защо този метод е по-добър от други?

Конвенционалните химикали унищожават абсолютно всички насекоми, включително полезните. А кората само ще привлече вредители. Освен това, след разлагането, останалата част от банана ще бъде отличен тор за градинските растения . Двойна полза!

Ако срещнете и имате проблеми с досадни мравки, опитайте този метод. Той като умел агент действа внимателно, унищожавайки колонията отвътре . Няма гаранция, че ще се отървете от вредителите завинаги, но гарантирано ще спечелите всяка битка.

Leave A Comment