• Home
  • Бившия премиер Янев рядко се изказва, но днес думите му разтърсиха държавата

Бившия премиер Янев рядко се изказва, но днес думите му разтърсиха държавата

„По време на служебното правителство, което оглавявах през 2021 г., въведохме за пръв път машинното гласуване в България и предприехме всичко необходимо за изпълнението на предвидените по закона мерки, гарантиращи сигурността на вота на българските граждани“, това заяви генерал Стефан Янев

„Свидетели сме на грандиозен скандал, пряко засягащ демократичния процес в България и нашето право на свободен избор. Изборите вече са опорочени – решението на ЦИК е целесъобразно, предвид обстоятелствата, а партиите на статуквото ще получат нови обвинения за промяна на вота през хартиеното гласуване. Нещо, което водения от мен служебен кабинет пресече за пръв път от десетилетия“, добави той.

„Правителството на „сглобката“, опорочило сигурния машинен вот, трябва незабавно да подаде оставка, а партиите, които го създадоха, да понесат политическата отговорност!“, добави бившият служебен премиер.

„Призовавам гражданите да гласуват масово, за да сведем до минимум възможностите за манипулация на изборите в неделя!“, заяви той.

 

Leave A Comment